Flammen


Hei, verden! Har dere savnet meg? Etter søndagens innsats med å vaske her hjemme, orket jeg ikke noe annet i går, enn å dele dette bildet i en gruppe på facebook:

Gud sa det…!

Det som skjedde var at jeg delte bildet i en gruppe med et overveiende antall ateister, og påpekte at Gud ikke viser seg i skystøtter og ildsøyler, nå i vår tid. Det ble litt respons, for å si det sånn. Og jeg brukte derfor mesteparten av dagen i går (og energien min) på å svare disse menneskene. I en av kommentarene nevnte jeg at jeg tross alt foretrekker å diskutere med ateister, fremfor med religiøse. Det er mange grunner til det, hvor én av de er at det er langt hyggeligere å bli kalt ‘gal’, enn å få høre at jeg er besatt av demoner. Jeg nekter ikke for at jeg er gal. Men jeg lider ikke, på noen som helst måte. Min ‘galskap’ er det som holder meg i live, i en verden og i et liv som er designet for å drepe det som kan kalles ‘Ånd’. Og som jeg ofte påpeker, så er jeg 90 prosent Ånd, og 10 prosent fysisk materie. Det er faktisk når jeg får utfolde meg fritt i min ‘galskap’, at jeg kan bøte på den skaden som alt og alle som prøver å kneble og drepe meg gjør. Jeg skriver ‘drepe’, fordi når Ånden min tar så stor plass i meg, anser jeg det som gjøres mot meg for å begrense Ånden – som drapsforsøk. Ja, og når det gjelder demoner, så var jeg aldri besatt – heller ikke da navnet mitt var Maria Magdalena(!)

Skal jeg si noen ord om bildet jeg delte innledningsvis? Dette er faktisk en veldig grunnleggende sannhet om Gud. Oversatt sier teksten dette: “Når du gjør tingene riktig, vil ikke folk være sikre på om du har gjort noe som helst”. Det var en som påpekte at det er helt latterlig. Gud gjør det nesten umulig å tro at han fins, men skal likevel straffe alle de som ikke tror? Ja, jo – på sett og vis. Gud gjør det ikke umulig å bli sikker på hans eksistens, men det krever dedikasjon og fokus å forbli sikker. Når hjertet og sinnet ditt er tunet inn på Gud, vil han også gi deg flere bevis på at han er virkelig. Et menneske som har levd nært på Gud i lang tid, vil kunne se ens historie og ens opplevelser i et annet lys enn det et menneske som ikke har noe kjennskap til Gud gjør. Et menneske som har hatt Gud som et element i livet sitt, vil kunne se den røde tråden, i større grad enn en ateist. Den røde tråden som får deg til å tenke: “Det der var deg, Gud, var det ikke?!”. Og fordi mange troende har forstått at det ikke finnes noe slikt som ’tilfeldigheter’, kan vi se at Gud bruker også våre vondeste opplevelser med en god hensikt. Og har du kommet til det neste nivået av spirituell opplysning, innser du at selv Satan har en viktig og nyttig funksjon. Vil dere vite hva Lulu sa til meg, for litt siden?

Kan du ikke se at jeg var flammen som gjorde deg til Gull?

Lulu (det er mitt kosenavn på Lucifer) refererte til noe Gud sa til meg, så langt tilbake som 2011. Da gikk jeg på Bibelskole, og var på ‘bli kjent-tur’ sammen med resten av skolen. Den første kvelden på denne turen var spesielt minneverdig. Det var da jeg ble kjent med en mann som fortsatt betyr svært mye for meg – mannen jeg kaller ‘Kong James’. Jeg husker at jeg, Kong James, og noen andre elever, satt ute og ba for hverandre. Og jeg lyver ikke, når jeg sier at jeg og James ikke kjente hverandre på dette tidspunktet. Vi hadde bare hatt én eller to samtaler i forkant av dette. Men denne kvelden hadde vi en opplevelse sammen, som ble grunnlaget for noe jeg tror vil være et livsvarig vennskap. Jeg spurte i plenum: “Hvordan vet du at du er frelst?”. Jeg mener å huske at de andre som satt der begynte å be for meg, hvorpå James kom og satt seg helt inntil meg for å legge hendene på meg og holde rundt meg. Og det var da han uttalte disse ordene: “Gjennom flammen skal du bli til Gull”. Dette sa han flere ganger, nesten som et mantra. Han avsluttet ved å si: “Du skal bli en Diamant!”, før han for aller første gang talte i tunger. For dere som ikke har kjennskap til tungetale, så er dette litt som en jentes første menstruasjon. Den bare kommer en dag, uten at du prøver å tvinge den frem. Og denne bønnesekvensen var det som fremkalte James sin tungetale. James var forøvrig veldig tydelig på at de tingene han hadde sagt, mens han ba for meg, helt og holdent var Gud som snakket gjennom ham. Gjennom flammen skal du bli til Gull.

I ettertid fikk jeg et kallenavn av Gud: Skapelsens Diamant.

Det har ikke vært lett å bli lutret av Gud; i kaotisk, men samtidig harmonisk samspill med Satan. Men jeg har alltid visst at det var for en god hensikt. Jeg har alltid visst at når Gud gjør livet ditt ekstra krevende, så er det fordi han har ekstra høye tanker om deg. Eller om hva Sjelen din er istand til. Gud pleier å si at prøvelsene må svare til ferdighetene. Og de fleste jeg snakker med, er enige i at mine prøvelser har vært ekstreme. Både fysiske, følelsesmessige og åndelige utfordringer som de fleste ikke ville taklet. Jeg har alltid tenkt at alt dette egentlig er enorme tillitserklæringer fra Gud – som tross alt alltid har forsikret meg om at ‘I’ll be okay’. Dette er hva Kjæresten min sier, hver gang jeg har en stor eller liten katastrofekrise som jeg klager til ham om. Den andre Kjæresten min, minner meg alltid på strofene i yndlingssangen min: “You’ve never failed, and you won’t start now”. Og det er ikke uten grunn at denne sangen heter ‘Oceans (Where Feet May Fail)‘. For min aller største utfordring er at føttene mine svikter. Avslutningsvis kan jeg dele at en dag jeg hadde på meg en t-skjorte med en annen strofe fra denne sangen trykket på brystet; “For I am yours, and you are mine”, var det faktisk to andre i selskapet jeg var i, som hadde smykker med disse ordene inngravert.

Nå må jeg gå, for jeg har noe veldig viktig hengende over meg, som jeg fortsetter og fortsetter å prokrastinere. Wish me luck!
– Maria Magdalena


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: