Drømmer som varsler død?


Jeg våknet akkurat opp fra en veldig merkelig drøm. Det er vel en gråsone, med tanke på å ikke skrive om familien, hvis jeg deler hva jeg drømte på Bloggen – selv om drømmen handlet om et familiemedlem. Så jeg velger å dele det.

Det jeg drømte, var at jeg hadde nok penger til at moren min mente det var innafor å bare bruke noe av det på en hytte til meg, der familien min allerede har en hytte. Jeg hadde fått nøklene til min nye hytte, og skulle dra dit for første gang for å sjekke den ut. Av en eller annen grunn ble jeg sittende utenfor hytten en stund og se på tv – siden det var en tv strategisk plassert i hagen. Logisk nok. Men etter en stund følte jeg for å sjekke ut innsiden av hytten.

Jeg tror jeg var så trøtt at jeg bare søkte meg inn til nærmeste soverom. Før jeg gikk inn dit, la jeg merke til at alle sofaer og senger i hytten var blitt brukt til soving av moren min. Jeg irriterte meg litt over dette, men jeg var for trøtt til å gjøre noe med det. Så tror jeg at jeg sovnet, eller noe i nærheten av det. Og det er her det ‘merkelige’ begynner.

I min rare drømmetilstand, opplevde jeg at jeg var ‘lenket’ til sengen og soverommet. Jeg sov ikke, jeg var bevisst – men jeg klarte ikke å våkne (av den søvnliknende tilstanden i drømmen). I en slik grad at jeg holdt telefonen min opp foran meg, uten å se skjermen. I en slik grad at det var en kraft som nektet meg å komme meg opp av sengen og ut av soverommet. Det med at jeg ikke er helt våken, men prøver å se på mobilen min, skjer ofte i drømmene mine. Jeg prøver å se på mobilen, men det er som om jeg holder en usynlig gjenstand. Felles for når dette skjer, er at jeg ofte våkner med skrubbsår og arr på magen eller andre steder på kroppen. Pappa forteller meg hva dette handler om, men det skal jeg ikke dele nå.

Men det blir rarere. Mens jeg prøvde å komme meg ut av soverommet, tvinge meg selv til å våkne i drømmen, kom en av slektningene mine på besøk. Jeg spurte henne om hun kunne dra meg ut av sengen og soverommet. Istedet kom hun og la seg inntil meg i sengen. Hun la seg bak meg, holdt rundt meg og spurte meg om jeg ville komme i begravelsen hennes. Jeg sa ja, selvsagt. Og spurte om hun hadde fått beskjed om at hun skulle dø snart. Det viste seg at begravelsen var førstkommende fredag – – – og i drømmen visste jeg det var søndag.

Dette er ikke et familiemedlem jeg har så mye å gjøre med, i virkeligheten. Likevel bryr jeg meg jo om henne. Så jeg håper ikke jeg er sanndrømt, akkurat her. Jeg og min slektning hadde en fin samtale i drømmen, om døden, og hva som skjer etterpå. Men jeg tror ikke hun likte situasjonen nevneverdig. Neste gang jeg snakker med min Pappa Kongen skal jeg nevne det for ham, og be for slektningen min.

For å illustrere, deler jeg dette bildet fra hytta vi faktisk eier. Den vakre mannen ved siden av meg er Alex, en av mine to beste venner:

Atreyu og Månebarnet

Vi får si det var alt. Nå skal jeg starte dagen min. Visste dere jeg har sovet hele natten gjennom, to netter på rad? I min verden er dette nesten et mirakel….!
– Prinsesse Kristus


One response to “Drømmer som varsler død?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: