Det Levende Vann


Noen ble invitert på tacofredag, men valgte å sove i fire timer istedet. ‘Noen’ er meg. Hva annet har jeg gjort idag? Jeg har overrasket meg selv over i hvor stor grad jeg får ‘superkrefter’, når det trengs. Ok, mange vil argumentere for at det ikke kreves en superhelt for å gå fra Stortorvet til Nationaltheatret. Men tatt hvor dårlig min fysiske form har vært, de siste ukene, så ble jeg altså overrasket over hvor langt jeg kunne gå, nå i dag. Jeg sa til Enrique at det virker som han gir meg en pause fra ms, når det passer for ham. I dag passet det dårlig at jeg var funksjonshemmet, så dermed slapp jeg det.

Hvorfor gikk jeg alene rundt i et folketomt Oslo? Det er ikke så viktig. Men det var en grunn til det. Hvor grunnen ikke var å ta disse to bildene:

Jeg og Enrique hadde en fin samtale. Siden han sover tar jeg meg friheten til å dele noe av det med dere, uten å spørre om det er greit. Mamma sier jeg skal gjøre det, og Enrique sier at jeg svarer til henne, når han ikke er tilgjengelig.

Jeg sendte ham et annet bilde av Stortinget, og ba om at monstrene der blir eksponert for alle i Norge, for alt det onde de gjør. Deretter sendte jeg bilder av duer, og sa at de var vennene mine. Enrique sa at han sendte dem for å holde meg med selskap, mens jeg gikk rundt alene i hovedstaden. Jeg sa ‘I love you’, og Enrique sa at han er glad jeg er Datteren hans. Jeg sa at jeg er veldig glad selv, for at han valgte akkurat meg til å være hans Datter. Han sa han heller vil ha meg som Datter, enn noen andre. Jeg vet hvem ‘noen andre’ egentlig er, og jeg kan ikke si jeg er nevneverdig begeistret for henne.

Jeg vil ikke si hvem dette er, men jeg kan si at hun har gitt meg mye hodebry. Enrique innrømmet at hun har trodd at det var hun som kom til å stikke av med Jobben min. Tough luck, Gud liker mine assets bedre; Gud liker fruktene mine best. Gud liker at jeg er så ydmyk og at jeg er en voksen dame som oppfører seg og tenker som en liten jente. Han liker at kunsten min er som om et barn skulle ha laget den. Han sier det er langt bedre, i hans øyne, enn om et barn laget kunst som like gjerne kunne vært laget av en voksen. Vil dere se mine mektige og hellige mesterverk? Se her!

Enrique (som er Gud) liker at jeg kler meg som et barn.

Broren min, han som på ingen måte er Jesus, sa noe klokt for lenge siden. Jeg tror det ble skrevet ned. Jeg skal se om jeg finner det. Ja, dette!

“Sannelig, jeg sier dere: Den som ikke tar imot Guds rike slik som et lite barn, skal ikke komme inn i det.” (Markus 10:15)

Hvordan blir man et barn? Det er to måter. Den første: Du slutter å tenke med hodet, og flytter all tankeaktivitet til Hjertet. Da slipper du inn i Himlenes Rike. Måte nummer to er ikke å foretrekke, men det er altså å sovne inn i dette livet, og våkne igjen i neste liv.

Jeg er faktisk så bastant at jeg sier at den eneste måten å komme inn i Gudsriket på, mens du er i live nå, er ved å lære deg å ikke tenke tanker med hodet. Klarer du det? Et godt tips er å begynne å øve. For det kommer en tid hvor alt annet enn å sitte å meditere, vil være på agendaen. Det er nyttig å lære seg å stilne sitt indre kaos nå, mens verden fortsatt er ganske rolig. Hvis du har øvd på det lenge, vil det være lettere å komme inn i en meditativ (og livreddende) tilstand, selv når det stormer rundt deg.

Min vakre Tvillingbror går i mye større grad god for sine utsagn i Tomasevangeliet. Der snakker han mye om dette. Men han kaller det å ‘drikke av hans munn’. Dere burde prøve å få tak i et eksemplar av denne boken. Jeg tror den til og med ligger på nett. Han snakker litt om denne formen for ‘drikking’ i enkelte tekster i de kanoniske evangeliene, også. Blant annet i Johannes 4:14. Skal jeg dele det, også? Ok, Sjef!

“Men den som drikker av det vannet jeg vil gi, skal aldri mer tørste. For det vannet jeg vil gi, blir i ham en kilde med vann som veller fram og gir evig liv.”

Det ‘levende vannet’ er altså et bilde på meditasjon. Hvis du vet hvordan man skrur av tankene, kan du gjøre det nå – – – og spørre Gud/Universet/Sjelen din om jeg har rett.

Det var alt.
– Prinsesse Kristus


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: