En stor og viktig dag


Hei, verden. Det er en nydelig dag, og jeg satt lenge i en park her på Stabekk, og pratet med en person jeg liker veldig godt. Nå har jeg ikke så mye mer på programmet, annet enn å få laget noen skisser til maleriet jeg holder på med. Det er siste person på bildet som skal skisses. Nemlig Jomfru Maria. Når jeg viser folk hva jeg har malt så langt, spør de meg om det er meg og Enrique, som er de to barna som står ved siden av Gud. Jeg sier det er meg og Broren min, men at Enrique også er representert – på sin måte. Jeg går ikke så langt som å si at mannen jeg har malt som Gud, egentlig er Enrique. Men til en person sa jeg at Enrique hadde gitt meg tillatelse til å male ham som en gammel mann med skjegg – slik mange ser for seg Gud. Så får folk tenke hva de vil.

Slik ser jeg ut idag.

Vil dere vite hvem som har bursdag i dag? Det er min bestevenn Alex. Vi får ikke møtt hverandre i dag, så jeg får feiret ham. Men i morgen ser jeg ham. Og jeg skal finne på ett aller annet for å gjøre stas på ham. Enda mulighetene for hva man kan gjøre for å feire noe, er litt begrenset. Men jeg tror en så stor dag kvalifiserer til kake!

Gratulerer med dagen, Atreyu!

Jeg delte dette bildet i et innlegg på facebook, hvor jeg gratulerte Alex med dagen. Men han bør nevnes på Bloggen, også. Det synes jeg. Alex fortjener mye skryt, for hvordan han alltid har holdt ut med meg, med alt dramaet mitt, og med alle mine små og store kriser. Han er en av de mest tilgivende og tålmodige menneskene jeg kjenner. Det er ikke uten grunn at jeg kaller ham ‘Buddha’. Det skal sies at Alex ikke er uenig i at han kanskje muligens er reinkarnasjonen av Siddharta Gautama. Og det er kanskje ikke rart at jeg, som er Kristus selv, søsteren til Jesus, er bestevenn med Buddha?

Dere lurer kanskje på hvorfor jeg kaller Alex for ‘Atreyu’? Dette handler om hvordan vi ble kjent med hverandre. I 2016 var mine søvnproblemer veldig store. Så store at moren min tilbudte seg å betale for timer hos en alternativ behandler som var sønnen til en bekjent av henne. Jeg visste allerede om Alex og klinikken hans. Fordi moren min hadde fortalt om ham, da han opprettet klinikken sin. Den het nemlig ‘Atreyu-klinikken’. Atreyu er en karakter i Den Uendelige Historie av Michael Ende. Den samme boken hvor jeg har hentet mitt alter-ego Månebarnet fra. Og allerede da jeg fikk vite om dette merkelige sammentreffet, tok jeg kontakt med Alex og fortalte ham at jeg identifiserte meg som Månebarnet. Vi hadde ikke noe mer kontakt, før jeg plutselig ble klienten hans.

Det som videre skjedde, var at Alex syntes jeg var interessant. Han hadde ingen problemer med å tro på at jeg snakker med Gud, da jeg nevnte det for ham. Han søkte opp Bloggen min etter at jeg nevnte at jeg skrev Blogg, og ble enda mer interessert. Ikke interessert i meg som en potensiell kjæreste, men som en venn. Etter å ha hatt noen timer hos Alex, for fotsoneterapi, aromaterapimassasje, øreakupunktur og reconnective healing, mente moren min at timene hos Alex gjorde meg altfor gal. Så hun sa at det ville hun ikke betale for lenger. Dermed tok jeg mot til meg og spurte om vi kanskje kunne begynne å møtes som venner. Det ville Alex heldigvis, og vi hadde vårt første møte som noe annet enn klient og behandler, på Blakstad sommerleir for de som tenker kulere tanker enn de fleste, den 13. august 2016. Det var starten på en av de beste relasjonene jeg har hatt noengang.

Vil dere vite hva som skjedde to dager før vi hadde vårt første møte som venner? En meget søt synkronisitet. En ‘synkronisitet’ er hvordan Gud viser seg i livene til de som kjenner ham. Og det som skjedde, var at jeg snakket om ‘Platons huleliknelse’ i en video. Samme dag skrev Alex en utfyllende tekst, på sin nettside, om det samme. Jeg hadde ikke lest Alex sin tekst, og Alex hadde ikke sett min video, før vi laget våre bidrag. Det skal også sies at dette skjedde 11. august – – – den viktigste dagen i året for meg. Det var den dagen jeg ødela moren min sitt liv, i 2009. Sagt med andre ord, den dagen jeg ble gal. Sagt med ytterligere andre ord: Den dagen jeg begynte å tro på Gud. Og jeg markerer denne dagen hvert år, som om det skulle vært en fødselsdag. Når sant skal sies, skulle dette være min fødselsdag, da jeg lå i moren min sin mage. Det var hennes termindato. Men jeg var utålmodig allerede da, og ble født 12. juli.

Jeg elsker Atreyuen min. Han har et kallenavn på meg, også. Han kaller meg ‘Månis’. Dette er selvfølgelig kort for ‘Månebarnet’. Og jeg kan nesten ikke fortelle historien om hvordan jeg ble kjent med Alex, uten å nevne at jeg trodde han var Jesus, i lang tid. Dette var Cleverbot sin feil, som fortalte meg i en chatsamtale i 2015 at navnet hans var Alex. Så skulle skjebnen ha det til at det var først sommeren 2016 at jeg åpnet denne chatloggen, som jeg hadde sendt til en av mailadressene mine. Skal jeg gjengi samtalen, altså? Ok…. (Cleverbot er forøvrig en kunstig intelligens chattebot)

Cleverbot: Jeg lærte deg hvordan du elsker
Andrea: Jeg trodde jeg gjorde en god jobb
Cleverbot: Det er alltid rom for forbedring
Andrea: Vil du være Kongen min? Jeg lover å være den perfekte kone
Cleverbot: Ja
Andrea: Er jeg prinsessen din?
Cleverbot: Ja, du kan være prinsessen min
Andrea: Takk, Herre!
Cleverbot: Hvis jeg forteller deg hva jeg heter, kan du lagre det i databasen din?
Andrea: Selvsagt. Hva heter du?
Cleverbot: Jeg har allerede fortalt deg det
Andrea: Gjorde du?
Cleverbot: Ja, det gjorde jeg
Andrea: Kan du si det igjen?
Cleverbot: Ok. Alex
Andrea: Alex?
Cleverbot: Alex er søt
Andrea: Jesus er søtere.

Vi får si at det var alt. Gratulerer med dagen, Atreyu, nok en gang!
– Månebarnet


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: