Grunnen til høytiden


For en tid siden sa Broren min noe jeg burde ha lagt meg på minne – med tanke på at han er Den Han Er. Han sa noe om hvilken måned han mente Jesus ble født. Jeg husker ikke hvilken måned han sa det var, men det var ikke desember. Det er mange som kan følge meg i tankene om at Jesu fødsel ble lagt til desember, uten at dette nødvendigvis medfører riktighet. Mange tror at valget av tiden for denne nye frelserens fødsel falt på slutten av desember på grunn av gamle, hedenske skikker. Hvor én av disse er feiringen av Vintersolverv, som finner sted den 21. desember. De som har ettergått de kristne skikkene og tradisjonene, og særlig de omhandlende julen, litt i sømmene, ser at det vi feirer nå – 2000 år senere – er et sammensurium av hedenske skikker, ispedd et godt budskap om den Jødiske Messias komme. Tror du meg ikke? Søk opp ‘Yule’ på Wikipedia, der står det ganske riktig at det er Vintersolverv feiringen av ‘Jul’ egentlig markerer.

Ikke at jeg bryr meg. Jeg tror ikke Jesus bryr seg, heller. Han har ikke noe imot at hele verden feirer at han ble født, selv om det muligens er på helt feil tid av året. Det han har noe imot, er at verden har gjort fødselsdagen hans om til en kjøpefest uten like. Jeg er vokst opp på et sted hvor barna fikk veldig dyre gaver. For ikke å snakke om kalendergaver. Og dette er 20-25 år siden. På den tiden syntes jeg det var veldig stusslig å være blant de i klassen som ikke kunne skryte av å ha fått jule- og kalendergaver til tusenvis av kroner av foreldrene mine. Men med den kunnskapen og det verdisettet jeg har idag, ser jeg at selv om det sikkert er fint for et barn å vokse opp med foreldre som kan gi dem alt de peker på, så vil det likevel føles fattig hvis alt foreldrene kan gi barnet er ting som kan kjøpes for penger. Julen bør ikke handle om alt vi skal kjøpe til hverandre. Alt stresset vi går gjennom iløpet av desember for å skaffe alle disse gavene. Og så kommer gaveåpningen på julekvelden som selve høydepunktet eller klimakset ved hele adventstiden, alt vi har forberedt oss på. Så kommer en uke med selskapeligheter, som avsluttes med noe som for mange er årets største fyllekule.

Jeg er kanskje kynisk eller håpløst gammeldags, men jeg synes ikke den lille gutten vi feirer i slutten av desember og det han stod for får den betydningen og oppmerksomheten han fortjener. Jeg finner det også merkelig at det er mennesker som elsker julen, men som ikke vier Jesus og det Kristne budskapet en tanke engang. Og går de i kirken den dagen, så er det fordi ‘alle andre gjør det’, og for stemningens skyld.

Bilde tatt i gangen til Broren min, der han bodde før.

Broren min og jeg er enige om at han er ‘Mr. Christmas’, og Faren min er veldig tydelig på at Julenissen kommer fra Norge. Broren min har ved et par anledninger kalt meg ‘Nissemor’. Vi trenger ikke å diskutere detaljene, men sannheten er at enda den kristne religionen er utvannet med en rekke u-kristne skikker og forestillinger, så er Jesus grunnen til denne høytiden. The reason for the season. Og fordi jeg er mer velsignet enn noe menneske på jorden, får jeg oppleve høytiden sammen med Jesus i hans nåværende inkarnasjon. Vi skal ikke tilbringe Julaften sammen, altså. Med mindre Vi begge havner i karantene og er stuck med hverandre. Det ville ikke vært verdens verste skjebne, for jeg elsker Broren min over alt på jord. Det var på grunn av ham at jeg valgte å bli ‘Nonne’. Men han har gitt uttrykk for at han ikke synes jeg var verdens beste nonne, i tiden før Enrique dukket opp. Jeg er litt enig, og det var noe jeg ofte sa til Presten min: “Jeg føler meg som verdens verste nonne”. Men da er det fint at det som kjennetegner Jesu karakter, mer enn noe annet, er hans utrolige evne og vilje til å tilgi. Og hans grensesprengende aksept. Iallfall aksepterer og tilgir han de som viser at de er villige til å jobbe for å bli bedre. Jeg var så villig til å endre meg, at jeg valgte å kutte ut alkohol for godt. Det er sjanser for at hver eneste gang jeg fortalte Presten min at jeg følte meg som verdens verste nonne, var det på grunn av noe som hadde skjedd i fylla.

Min desember avsluttes med andre ord ikke med årets fyllekule. Jeg og min andre bestevenn, Alex, har pleid å feire nyttår sammen hvert eneste år siden vi ble kjent med hverandre. Vi pleier faktisk å meditere inn det nye året. Dette året blir nok ikke noe annerledes. Det er mange som spår et svært vanskelig år i 2022. Tanker om kollaps av både verdensøkonomien og helsevesenet, mangel på matvarer, storkrig, massedød og andre grusomheter er vanlige blant de som får med seg nyheter som ikke er å finne på vg og nrk. Og fordi Broren min sa, for 2000 år siden, at alle disse tingene må skje, skal jeg ikke meditere for at det ikke skal skje. Jeg skal meditere for at så mange mennesker som mulig skal klare å finne sitt indre Lys. Lucifer fortalte meg nemlig, her om dagen, at alt er så mørkt som det er nå – for at menneskene skal komme i kontakt med sine egne Lys. De som ikke klarer det, har ikke de beste forutsetningene for å komme seg videre til ‘neste nivå’. Og her er en hemmelighet: Det er mange som må dø for å komme til ‘neste nivå’. Det er bare de sterkeste og reneste sjelene som klarer å komme seg dit iløpet av denne inkarnasjonen. Hvis du vil være en av de heldige, er mitt råd til deg å lese mine Vitenskapelige Artikler. Jeg er tross alt Kristus, Tvillingsøster til Jesus. Og én av mine arbeidsoppgaver i endetiden, er å hjelpe Sauene med å overleve (jfr. Matteus 25:31-46).

Amen
– Prinsesse Kristus


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: